صحافی

خدمات مرتبط

صحافی چیست؟ و چه انواعی دارد؟ صحافی به عنوان یکی از هنرهای اصیل شناخته می شود که نیاز به مهارت و تسلط زیادی دارد. این هنر به فرآیندی اتلاق می شود که در آن اقدام به جمع آوری، بستن و محافظت از صفحات یا دست نوشته ها می شود. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم که صحافی چیست؟ باید به متصل کردن برگه ها به یکدیگر اشاره کنیم. قطعا این اتصال که از نخ و چسب می باشد از استحکام زیادی برخوردار خواهد بود.

معرفی انواع صحافی

بهتر است قبل از آنکه بگوییم انواع صحافی چیست؟ به این موضوع اشاره کنیم که صحافی نوعی هنر اصیل است که می توان از آن به عنوان یکی از مشاغل سنتی نیز یاد کرد. در فرآیندی که صحافی نامیده می شود ابتدا صفحات با نخ به یکدیگر دوخته می شوند و سپس با استفاده از یک لایه چسب محکم، روی یکدیگر قرار گرفته و از جلد به عنوان محافظ آن استفاده می شود.
در سال های گذشته، تکنیک صحافی به طور دستی انجام می شد. اما امروزه شاهد هستیم که با دستگاه ها و ماشین آلات مختلف آن را انجام می دهند. هنگامی که به صحافی های دست ساز نگاه می کنیم به خوبی متوجه ارزش بالاتر، زیبایی و اصالت آن ها می شویم. صحافی انواع مختلفی دارد که انتخاب هر کدام از آن ها بر اساس تعداد صفحات، کیفیت و ماندگاری انجام می شود. هر کدام از انواع صحافی، دارای قیمت های گوناگونی نیز می باشند. 

  • صحافی مجله ای یا کتابی

در صحافی مجله ای یا کتابی، چهار صفحه را در یک برگه پشت و رو چاپ می کنند و در نهایت، این صفحات را توسط منگنه یا سیم مفتولی به یکدیگر متصل می کنند. این شیوه از صحافی برای مجلات و کتاب هایی که از صفحات کم برخوردار هستند مناسب می باشد و می توان آن را جزو ارزان ترین نوع صحافی به شمار آورد. 

  • صحافی فنری

کاربرد فنر در صحافی چیست؟ صحافی فنری یکی دیگر از تکنیک های صحافی محسوب می شود. در این روش تمام صفحات را به طور مرتب قرار می دهیم و توسط دستگاه پانچ، آن ها را سوراخ کاری می کنیم. در انتها فنری از میان سوراخ ها عبور می کند که به شکل مارپیچ است و می تواند صفحات را به خوبی در کنار یکدیگر نگه دارد. فنرهایی که در صحافی کاربرد دارند شامل فلزی، پلاستیکی یا دوبل هستند که در سایزهای مختلف تولید می شوند. بدیهی است که فنرهای فلزی با سایزهای بزرگ در صحافی هایی که کاربرد دارند که تعداد صفحات زیاد و وزن کتاب بالاتر است. 
از مهم ترین ویژگی های صحافی فنری می توان به سرعت بالای آن اشاره کرد. در زمانی کوتاه، می توان تیراژ بالایی را صحافی کرد. اما این موضوع به معنای آن نیست که صحافی فنری در تیراژ یا صفحات کم کاربرد ندارد. چرخش فنرها در این شیوه از صحافی، بسیار راحت است و برگه های کتاب به راحتی باز و بسته می شوند. اگر به دنبال روشی برای صحافی کتاب هستید که طول عمر زیادی داشته باشد پیشنهاد ما صحافی فنری است. 

  • صحافی جلد نرم

منظور از جلد نرم در صحافی چیست؟ در این تکنیک ابتدا تمام برگه ها به ترتیب و با کمک چسب روی یکدیگر چیده می شوند و سپس یک جلد به آن افزوده می شود. چسب کاری برگه ها به روش های گوناگون از جمله دستی ( چسب سرد) یا دستگاه های خاص ( چسب گرم ) انجام می شود. جلد بکار رفته در این صحافی، از مقواهای نازک است. به همین دلیل به آن جلد نرم گفته می شود که از انعطاف زیادی برخوردار خواهند بود.
از ویژگی های صحافی جلد نرم این است که برای کتاب ها یا مجلاتی که تعداد کمی برگه دارند مناسب نیست. در عوض می توانید برای کتاب هایی که تا قطر 7 سانتی متر ضخامت دارند این روش را بکار گرفت. در کتاب هایی با تیراژ بالا باید از چسب گرم برای اتصال برگه ها به یکدیگر استفاده کرد. 

  • صحافی جلد سخت

در این روش از صحافی، ابتدا برگه های مورد نظر به کمک چسب سرد یا گرم به یکدیگر متصل می شوند و جلدی که برای محافظت از آن ها درنظر گرفته می شود  از مقوای ضخیم می باشد. سپس چسباندن برگه ها به جلد را توسط اتصالات خاصی انجام خواهند داد. جلدهای سخت دارای انواع گوناگونی هستند که هر کدام از آن ها ویژگی های خاصی دارند: 

  • جلد سخت سلفون

جلد به طور مجزا توسط مقواهای ضخیم چاپ می شود و به کمک سلفون پوشش داده می شود. بعد از آنکه پوشش دهی یا روکش کاری جلد به اتمام رسید آن را به کتاب متصل می کنند. 

  • جلد سخت چرمی

جلدهای سخت چرمی از محبوب ترین نوع صحافی می باشند که از زیبایی بی نظیری برخوردارند. امکان حکاکی و طلاکوبی بر روی آن ها وجود دارد و اغلب برای کتاب های ارزشمند و نفیس مورد استفاده قرار می گیرند. 

  • جلد سخت گالینگور

این شیوه از صحافی با چرم مصنوعی انجام می شود و امکان حکاکی و طلاکوبی بر روی آن نیز وجود دارد. معمولا این تکنیک برای پایان نامه ها و پروژه ها کاربرد زیادی دارد.
از ویژگی های صحافی جلد سخت می توان به قیمت بالاتر آن نسبت به جلد نرم یا صحافی فنری اشاره کرد. مدت زمان انجام آن ها نسبت به دو روش قبل نیز بیشتر است و می توان از آن برای صحافی کتاب هایی با تیراژ بالا و پایین استفاده کرد. 

قیمت صحافی

اکنون که به خوبی می دانیم منظور از صحافی چیست؟ و چه انواعی دارد نوبت به این می رسد که به قیمت آن اشاره کنیم. قیمت این تکنیک به پارامترهای گوناگونی از جمله تکنیک بکار رفته در صحافی، تیراژ کتاب، مرکز صحافی و ... بستگی دارد. مجموعه زودکپی یکی از مراکز صحافی کتاب و مجله می باشد که صحافی کردن کتب شما را با کیفیت بالا و قیمت مناسب انجام خواهد داد.

بهترین صحافی در شهرک غرب چه ویژگی هایی دارد؟

همان طور که متوجه شدید مهم ترین هدف از صحافی کردن کتاب ها، افزایش استحکام و محافظت از برگه های آن است. معمولا ویژگی های بهترین صحافی به نوع آن بستگی دارد. هر چقدر حجم جزوه یا برگه ها کمتر باشد از صحافی های سبک تر استفاده می شود. اما با افزایش حجم کار، باید از صحافی های مقاوم تری همچون جلد گالینگور استفاده کرد. قطعا اگر صحافی بتواند اهدافی همچون استحکام، محافظت از برگه ها و ... را پوشش دهد می توان گفت که بهترین نوع صحافی انجام شده است. مراجعه به مراکز معتبر در این زمینه توصیه می شود. زیرا صحافی نیاز به تخصص و مهارت زیادی دارد.
یکی از بهترین مراکزی که در شهرک غرب تهران در زمینه صحافی مشغول به فعالیت می باشد، مجموعه زودکپی است. اگر تاکنون برای انجام صحافی به مراکز مختلفی مراجعه کرده باشید به خوبی می دانید که برخی از آن ها از متریال بی کیفیت استفاده می کنند و این موضوع باعث می شود که جزوه، کتاب و ... از مقاومت کمی برخوردار باشند و بعد از مدت کوتاهی برگه ها از یکدیگر جدا شوند. اما در مجموعه زودکپی به دلیل استفاده از بهترین متریال، شاهد انجام سفارشات با بالاترین کیفیت هستیم. تنها کافیست با این مرکز ارتباط برقرار کنید و سفارش خود را ثبت کنید تا در کوتاه ترین زمان سفارش شما آماده سازی شده و تحویل داده شود. 

ویژگی های صحافی گالینگور چیست؟

جالب است بدانید که صحافی کتاب با جلد گالینگور قدمت زیادی در ایران دارد و کتاب هایی در کشور ما وجود دارند که مربوط به 150 سال پیش هستند. علاوه بر آن در حدود 60 سال پیش نوعی از گالینگور وارد کشور شد که لایه زیرین آن از جنس کاغذ و لایه رویی از جنس پلاستیک بود. این جلدها علی رغم زیبایی بی نظیر، از استحکام کافی برخوردار نبودند. بعد از آن شاهد ورود گالینگورهایی به کشور بودیم که پارچه ای بودند و از کشورهایی نظیر انگلیس و چک وارد می شدند. این نوع از جلدها به مرور زمان نیز کارآیی خود را از دست دادند و امروزه گالینگورهایی از جنس pvc برای صحافی پایان نامه مورد استفاده قرار می گیرند. 
گالینگور نوعی جلد سخت محسوب می شود که از متریالی همچون مقوا، چرم، جیر و ... در تولید آن ها استفاده می شود. یکی از ویژگی های آن امکان دوخته شدن ستون فقرات آن در قسمت عطف کتاب است که موجب انعطاف پذیرتر شدن کتاب خواهد شد. این امر استحکام کتاب را افزایش می دهد و از تخریب آن به مرور زمان جلوگیری خواهد کرد.
از دیگر ویژگی های جلد گالینگور این است که اغلب در قطع وزیری ساخته می شوند و برای نشرهایی مورد استفاده قرار می گیرند که محتوای آن ها رسمی و جدی می باشد. این جلدها که عموما براق هستند و انتخاب مناسبی برای محافظت از کتاب در برابر عوامل مخرب محیطی همچون پارگی، پوسیدگی و ... است. معمولا این جلدها در میان دانشجویان کاربرد زیادی دارد و اغلب برای جلدبندی پایان نامه از آن استفاده می کنند. جلد گالینگور در رنگ های مختلفی ساخته می شوند و برای افزایش زیبایی آن ها به طور طلاکوب یا نقره کوب مورد استفاده قرار می گیرند. 

شرکت طراحی سایت : ره وب